Германската полиция съобщи тази вечер, че заподозреният за отровените бебешки храни

...
Германската полиция съобщи тази вечер, че заподозреният за отровените бебешки храни
Коментари Харесай

Арестуваният за отровените бебешки храни е психично болен

Германската полиция заяви довечера, че обвиненият за отровените бебешки храни в супермаркети е екстравагантен отшелник с история на психологично болен.

Мъжът, който е на 53 години, е хванат през вчерашния ден от полицията в Офтердинген, покрай югозападния град Тюбинген, след подадени сигнали от жители.

Мотивът за дейностите му е неразбираем, защото арестуваният към момента не е проговорил, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според прокуратурата мъжът е имал престъпно досие.

Полицията търсеше човек, изпратил писма до компании, в които заплашва да замърси хранителни артикули в Германия и в чужбина, в случай че не му се платят 10 милиона евро.

Търсен бе мъж, сниман от камери да слага храни на рафтовете в супермаркет във Фридрихсхафен. Там по-късно бяха открити пет отровени бурканчета с бебешка храна.

Прокурор в близкия град Констанц сподели, че обвиненият е заплашил да токсини 20 разнообразни типа храни и показал съответни компании в Германия и чужбина.

Стотици хора са се свързали с полицията по откритата специфична " гореща линия ", с цел да дадат информация, която да помогне за издирването на изнудвача.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР